Şimdi bunları yaptığınızda değersizlik duygunuz geçecek gibi bir şey yok ne yazık ki keşke o kadar kolay olsaydı ama bu durum çaba gerektiren, bireyin psikoterapiyle veya psikoterapi alamıyorsa bile kendisiyle epeyce uğraştığı bir zaman diliminden sonra gerçekleşebilir.
Bunun yanında değersizlikle nasıl baş edilebileceği konusunda bilmeniz gereken belli başlı konular var.

0 istediğiniz değersizlik duygusunu size kimsenin veremeyeceğini bilmeni gerek. Kimse size değerli hissettiremez. Siz kendinizi değerli hisseder veya hissetmezsiniz.

Kendi değerinizi insanlardan alabildiklerinizle ölçmeyin. İnsanların size ne verdiği, onların verme kapasitesi ile ilgilidir. Komşuya gittiniz tuz istediniz diyelim komşuda yokmuş. İlla vereceksin diyebilir misiniz? Yoksa yoktur veremez. Kimseden zorla ilgi alamazsınız. İlla da alıcam diyorsanız itici olursunuz. Diğerlerini iten bir enerjiniz olur.
Bir başkasının değer vermesiyle kendinizi değerli; değer vermemesiyle kendinizi değersiz hissederseniz bu dünyada savrulur gidersiniz. Kendi değerinizi bir başkasının gözünden ölçmeyin.

Sınır koymaktan çekinmeyin. Gerektiği yerde hayır demesini bilin.

Hayata dahil olun, sormaktan çekinmeyin sorgulayın. Değersizlik duygusu olan kişi bunları yapmaya hak göremez kendisini. Sormaya değer, merak etmeye değer bulmaz.

Duygular kendini gerçekler. Siz değersiz hissettikçe hakkaten de karşınıza size değer vermeyen insanlar çıkar. Çünkü siz cımbızla ayıklarsınız değersiz hissedeceğiniz anları.
Başkalarını memnun etmeye çalışmayın. Herkesi memnun etmek mümkün değil.
Kendi başarılarınızı görün. Başkalarının başarılarını gözünüzde büyütüp kendi başardıklarınızı küçümsemeyin. Özellikle
“Her şeye rağmen hayattayım. Her şeyimle tekim, bu dünyaya annem baban vesilesi ile geldim. Yaşama hakkı kazandım. Ben bu hakkı elimden geldiğince kendime yakışır şekilde kullanacağım.” Deyip kendinize söz verin.